علت تغییر نام خلیج فارس در پنج دهه گذشته تسط اعراب

با یک تحلیل ساده متوجه می شویم که دریایی که در جنوب ایران واقع است از آغاز تاریخ بشری تا کنون با نام خلیج فارس شناخته شده و نقشه ها و اسناد تاریخی گواهی است بر این ادعا.
این تغییر تاریخ «تغییر نام خلیج فارس» جنبه تاریخی ندارد و مربوط به سالهای 1966 و 1967 است و دو علت دارد. 1.علت نخست نخستین كسي كه آشكارا واژه خليج عربي را به جاي نام صحيح آن خليج فارس بكار برد، سرچارلز بلگريو كارگزار دولت انگلستان در خليج فارس بود. وي در كتابي در سال 1966 مي نويسد: خليج فارس كه تازيان آن را خليج عربي گويند. قبل از استفاده وي از اين واژه جعلي، واژه خليج عربي هرگز در نوشته معتبر به چشم نمي خورد مگر در مواردي معدود كه برخي از مورخان و جغرافي دانان از درياي سرخ با نام خليج العربي ياد كرده اند. چارلز بلگريو نخستين بار از اين واژه مجعول در مجله صوت البحرين استفاده نمود و جالب اينكه همين شخص در كتاب خود تحت عنوان «به بحرين خوش آمديد» در سال 1955 از خليج فارس به عنوان درياي پيراموني بحرين نام برده است. قبل از اقدام بلگريو جرياني در شرف تكوين بوده است كه چگونگي آن در پرونده اي با عنوان تغيير نام خليج فارس مربوط به سال 1937 در وزارت امور خارجه انگلستان وجود دارد . در اینجا با وجود این نکته واضح و مبرهن است که دولت انگلستان برای تفرقه افکنی در منطقه و تضعیف نقش ایران در منطقه حساس خلیج فارس سعی در ایجاد بحث های حاشیه ای نموده که این ماجرا حدود 40 سال است که ادامه دارد و متأسفانه این بار نیز دولت انگلستان با کوته فکری سران کشورهای عربی به پیروزی در اهداف خود نائل آمده است.2.علت دوم قدرت گیری دولت ایران در منطقه خاورمیانه و قدرت گیری ناصریسم و پان عربیسم در منطقه و شکستهای حقارت آمیز اعراب از اسراییل و پوشش دشمنی با ایران برای تغییر اذهان شکست حقارت بار اعراب از اسرائیل بود. با این ترفند و تاریخ سازی ما شاهد تنش های پیرامون این مسئله هستیم که هر چند وقت یکبار به اوج خود می رسد و با اقدام اعراب حاشیه خلیج فارس و با استفاده از دلارهای نفتی و تطمیع مراکزی مانند نشنال گئوگرافی و اخیراً سایت گوگل سعی در بحران آفرینی و ایجاد تنش دارند که هر بار نیز با ناکامی مواجه می شوند.
باید به یاد داشت که تاریخ در زمان معاصر را با وجود انواع رسانه های دیداری و شنیداری و اینترنت نمی شود تغییر داد و کسانی که به هر صورت خواستار تغییر تاریخ «تغییر نام خلیج فارس» هستند باید این واقعیت را بپذیرند که تمدن در اثر نوآوری و پیشرفت تساهل و تسامح، احترام به ملتها و حقوق آنها و در خدمت نوع بشر بودن حاصل می گردد، نه با پول نفت و دادن رشوه و تاریخ سازی جعلی، که اینها مانند گرد و خاکی است که در اثر مرور زمان می نشیند ولی روسیاهی اش در طول تاریخ برای کسانی می ماند که سعی در انکار تمدنی چند هزار ساله با پیشینۀ مثبت و ماندگار در طول تاریخ می نمایند و در پایان باید گفت خلیج فارس همیشه خلیج فارس می ماند. دکتر توماج آریان-دکترای علوم سیاسی

#خلیج_فارس
#تغییر_نام_خلیج_فارس
Persian_gulf#

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تاریخچه تحول انسان خردمندِ خردمند

فلسفه شرقی گِردابی تباه کننده برای انسان مدرن

آیا جامعه ایران در حال فروپاشی است؟