رنسانس غربی و رنسانس اسلامی
رنسانس غربی و رنسانس اسلامی
نویسنده:دکتر توماج آریان
رنسانس در غرب از قرن ۱۴ میلادی از ایتالیا آغاز شد .این مکتب از هنر آغاز شد و به بخشهای علمی و مذهبی تسری یافت.مهمترین اثر رنسانس در جدایی دین از سیاست و آغاز مکتب پروتستان و ایجاد دولت ملتها بود.
رنسانس دینی که مکتب پروتستان نتیجه آن است ،دین را به خانه ها برد و ارتباط واسطه ای کشیشان بین انسان و خداوند را از بین برد و ارتباط بی واسطه انسان و خداوند را بوجود آورد.بتدریج دین از فرهنگ و سیاست و اوضاع جاری مردم حذف شد و این تحول زمینه ساز انقلاب صنعتی و مدرن شدن زندگی را فراهم کرد و برای همیشه دین را از اجتماع حذف کرد.
اگر بخواهیم مکتب و تحولی را شبیه رنسانس اروپا در دین اسلام و جوامع اسلامی جستجو کنیم،این کنکاش با شکست مواجه می شود.زیرا جنس وجودی دین اسلام با مسیحیت متفاوت است و همینطور جوامع اسلامی با جوامع اروپایی.
اسلام با حکومت اسلامی زاده شد و قوانین اسلامی با حکومت اسلامی با هم پدید آمدند.اصولا دین اسلام دینی است سیاسی که در تمام شئون زندگی دخالت می کند.اسلام در جوامع اسلامی با تمام تار و پود جامعه تنیده است و تحولی شبیه به رنسانس اروپایی به هیچ عنوان در آن بوجود نمی آید.
تحولاتی که با نام رنسانس در اسلام پدید آمد ،به بدتر شدن اوضاع جوامع اسلامی انجامید که می توان به جنبش اخوان المسلمین و محمد عبده و آیین وهابیت اشاره کرد.
اسلامگرایان تحول گرای بسیاری تلاش کردند که دین اسلام را از سیاست و جامعه جدا کنند،ولی تمام آنها با شکست مواجه شدند.این تحول خواهان اسلام گرا هیچ کدام به این نکته توجه نکردند که اولا دین اسلام شبیه دین مسیحیت بوجود نیامد و رشد نکرد و ثانیا اسلام و حکومت دو جز غیر قابل جدا شدن هستند ،زیرا با هم بوجود آمدند و در تمامی قرآن آیاتی در مورد حکومت و قوانین حکومتی وجود دارد.
لذا کوشش این افراد همواره عبث و شکست خورده باقی ماند.
ما رنسانس غربی داریم ولی رنسانس اسلامی نداریم و این واژه یک واژه جعلی است.کما اینکه روشنفکر داریم ولی
روشنفکر دینی وجود ندارد.
#دکتر_توماج_آریان
#توماج_آریان
#رنسانس_غربی
#رنسانس_اسلامی
#dr_tomaj_arian
#tomaj_arian
#western_renaissance
#islamic_renaissance
درود وسپاس از آگاهی رسانی شما
پاسخحذفسپاس از شما
حذفبسیار عالی
پاسخحذفلطف دارید
حذفسپاس از دکتر آرین گرامی، نکات دقیق و روشنگرانه ای را بیان نمودید، پایدار باشید.
پاسخحذفسپاس بیکران.نظر لطف شماست
حذفدرود وسپاس
پاسخحذفسپاس.
حذفسپاس بیکران
پاسخحذفسپاسگزارم
حذفبسیار مطلب جالب و پر محتوایی بود سپاس جناب دکتر
پاسخحذفسپاس بیکران
حذفبابت زحمات شما جهت تهیه این مطلب پربار سپاسگذارم جناب دکتر
پاسخحذفسپاسگزارم
حذفدرود بر شما مطلبی بسیار خواندنی بود
پاسخحذفلطف دارید
حذفبسیار عالی
پاسخحذفمتشکرم
حذف