پرورش حیوانات و کشتارگاه ها مانع بزرگ برای رسیدن به تمدن انسانی
پرورش حیوانات و کشتارگاه ها مانع بزرگ برای رسیدن به تمدن انسانی
نویسنده: دکتر توماج آریان
اهلی کردن حیوانات و پرورش آنها توسط انسانها سابقه ای حدود ۱۰ هزار ساله دارد.
انسانها با وقوع انقلاب کشاورزی به اهلی کردن حیوانات پرداختند و این حیوانات را برای شخم زدن زمینها،جابجایی،تولید شیر و تولید گوشت استفاده می کردند.
این امر ولی با آغاز قرن ۱۸ وارد مراحل جدیدی شد.
گله های بسیار بزرگ پدید آمد و پرورش حیوانات برای تولید شیر،گوشت ،پشم و پوست صنعتی شد.
هم اکنون تعداد موجوداتی مانند گاو ،گوسفند ،مرغ، خوک و ماهی چندین برابر انسانهای روی کره زمین است و این موجودات با کمک انسان در تمام کشورها رشد و نفوذ یافته اند ولی با زندگی کوتاه و زجر آور و همراه با درد و خشونت.
انسانها موجوداتی همه چیز خوارند یعنی از گیاهان و حیوانات و ماهی ها تغریه میکنند و این امر سابقه ای ۶ میلیون ساله دارد.
یکی از عوامل رشد و بزرگ شدن مغز انسان خردمند امروزی نیز همین تغذیه گوشت پخته شده بوده است و این مغز بزرگ و هوشمند را انسانهای خردمند از خوردن گوشت دارند .
از قرن هجدهم یعنی بوجود آمدن دامداری ها و کشتارگاههای بزرگ پدیده ای دیگر نیز توسعه پیدا کرد و آن هم اصول اخلاق انسانی مدرن بود.
این اصول اخلاقی با توسعه صنعت و تمدن رشد یافت و پرنسیپ ها و اصولی را در روابط انسانی بوجود آورد که روحیات انسانی و مهرورزانه انسان نسبت به انسانهای دیگر و همچنین موجودات دیگر را ارتقا زیادی داد بطوریکه رفتارهایی که در سیصد سال پیش در جوامع انسانی عادی بود در حال حاضر قساوت و بی رحمی تلقی میشود.
این رفتارها شامل شکنجه،اعدام ،شکار حیوانات و قطع درختان میشد که در حال حاضر حاضر غیر انسانی و غیر اخلاقی تلقی میشود.
سردمداران این امر دیوید هیوم،جان استوارت میل،جرمی بنتام و امانوئل کانت بودند.
موضوع مهمی که در قرن بیست و یکم تا هم اکنون، انسان برای آن راه حلی پیدا نکرده است راه حل جامعی برای از بین بردن دامداری های صنعتی و کشتارگاههای صنعتی است که در هر سال میلیاردها حیوان را تولید و سپس میکشند و ۸ میلیارد انسان آنها را مصرف میکنند.
این چرخه پرورش حیوانات ،کشتارگاه های صنعتی و مصرف گوشت و لبنیات در سفره انسانها یک چرخه سه ضلعی است که در قرن بیست و یکم بزرگترین کشتار موجودات و خونریزی و شکنجه و درد را در کره زمین توسط انسانها بوجود آورده است و هر سال توسعه بیشتری نیز پیدا میکند.
برای رسیدن به یک جامعه بدون خشونت و خونریزی حذف مراکز پرورش حیوانات و کشتارگاهها ضروری است زیرا تا زمانیکه انسان به موجودات دیگر ظلم میکند و آنها را برای مصرف میکشد نزدیک شدن به یک جامعه اخلاقی و بدون خشونت غیر ممکن است.
در این چرخه هزاران نفر کار میکنند و هر روز به حیوانات آزار میرسانند و سرانجام آنها را میکشند.این یعنی هر روز آزار و کشتار برای هزاران نفر تکرار میشود و این امر عادی میشود و این تکرارها ذهن انسان را برای آزارها و جنایات دیگر آماده می کند.
از آن طرف نیز میلیارها نفر هر روز گوشت و شیر این حیوانات را مصرف میکنند و با آگاهی به اینکه این حیوانات کشته میشوند و زجر میکشند تا انسانها گوشت و شیر آنها را بخورند بصورت مستقیم و غیر مستقیم در این جنایت شریکند.
دامداریهای صنعتی سالانه ۴۰ درصد گاز متان در جهان را تولید میکنند که باعث آسیب به جو و خاصیت گلخانه ای در کره زمین و تشدید گرمایش جهانی میکند.
علاوه برآن با صنعتی شدن همه چیز در جوامع ،تحرک کمتر شده و بیماری های مرتبط با این نوع تغذیه افزایش یافته و انسانها چندین برابر قبل از از دوران صنعتی گوشت و لبنیات مصرف میکنند.
مساله بعدی اینست که زمان رشد مغز انسان مربوط به هزاران سال پیش است و دیگر مغز انسان بزرگتر نخواهد شد ودیگر نیازی به انرژی بالای تولیدی ناشی از خوردن گوشت وجود ندارد.
حالا پرسش کلیدی اینست که راهکار چیست؟
آیا گیاهخوار شدن انسان ممکن است ؟
تجربه بشر و تحقیقات علمی میگویند که خیر.
آنزیمها و ویتامین های موجود در گوشتها و لبنیات در همه گیاهان به وفور یافت نمیشوند و عادت خوردن گوشت هم به این سادگی از ذهن انسان خردمند پاک نمیشود.
بهترین شیوه برای راه حل این معضل بزرگ تولید گوشت و شیر مصنوعی است که هم ویتامین های لازم را دارا باشد و هم ضررهای گوشت و شیر را هم نداشته باشد و مهمتر اینکه مزه گوشت و شیر نبز داشته باشند.
اقدامات اولیه برای تولید گوشت و شیر مصنوعی آغاز گشته ولی در مراحل ابتدایی است و بسیار گران تمام میشود ولی با سرمایه گزاری بیشتر امکان رسیدن به محصول ارزان و مزه ای شبیه به گوشت و شیر وجود دارد.
حذف دامداری های صنعتی و کشتارگاههای صنعتی گام مهمی در حذف خشونت انسان نسبت به موجودات دیگر و طبیعت دارد و گام بزرگی به سوی اخلاقی شدن بیشتر در جوامع انسانی است.
امید که روزی شاهد این روند باشیم.
#دکتر_توماج_آریان
#توماج_آریان
#کشتار_حیوانات
#جامعه_اخلاقی
#انسان_مداری
dr_tomaj_arian#
tomaj_arian#
animal_slaughter#
moral_society#
humanism#
عاالی بود👌🏻من همیشه خیلی چیزها از شما یاد می گیرم دکتر.
پاسخحذفبسیار جالب بود.دوستت دارم دکتر😍
حذفسپاس بیکران.لطف دارید شما
حذفسپاس
حذفمقاله تان درباره ی این موضوع جامع و کامل بود مطالب زیادی در این باره بنویسید برای آگاهی همه ضمن تشکر از شما آقای دکتر و سلامتی شما برای ادامه راهتان.
پاسخحذفسپاسگزارم
حذفبسیار آموزنده بود
پاسخحذفلطف دارید
حذفسپاس بیکران👍🏻🪷
پاسخحذفمتشکرم
حذفبسیار عالی
پاسخحذفسپاس
حذفدرود بر شما دکتر توماج،ممنون بابت آگاهی دادن در زمینه های مختلف علمی فرهنگی سیاسی اجتماعی و عمومی قدر دان شما هستیم🙏🌹
پاسخحذفسپاس بیکران.لطف دارید
حذفدرود وسپاس برشما
پاسخحذفسپاس
حذف