راهکارهای خارج شدن از ابر بحران های جهانی



راهکارهای خارج شدن از ابر بحران های جهانی:


نویسنده: دکتر توماج آریان


اکنون که در سال ۲۰۲۵ هستیم جهان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند که این مشکلات محدود به تعدادی از کشورها نیست و تبعات آن دامن تک تک انسانهای کره زمین و حتی حیوانات و گیاهان را خواهد گرفت.

لذا این مشکلات جهانی راه حل های جهانی می خواهد و می بایست تمام کشورها در جهت رفع آن کوشا باشند.

این ابر بحرانها اگر در آینده ای نزدیک حل نشود شرایط زیستی و حتی ادامه حیات انسان در کره زمین را نیز به خطر می اندازد.

در این نوشته به مهمترین ابر بحرانها و راهکار رفع آنها میپردازم.


۱.متوازن سازی کشورهای فقیر آفریقایی و آسیایی با کشورهای مدرن و ثروتمند.

تفاوت ثروت و امکانات کشورهای پیشرفته با کشور های عقب مانده و در حال توسعه بسیار زیاد است و هر روز نیز این فاصله زیاد میشود.

این فاصله زیاد میان کشورهای شمال و جنوب(پیشرفته و غیر پیشرفته) باعث رشد مهاجرت های غیر قانونی و غیر عادی شده و نظم کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی را با خطر مواجه کرده است. علاوه بر آن رشد بنیاد گرایی و تروریست و بزهکاری در این کشورها بیداد میکند و دامنه آن بزودی در سراسر جهان گسترش می یابد.

برای جلوگیری از این خطر کشورهای پیشرفته باید سرمای گذاری هایی در کشورهای فقیر آفریقایی،آسیایی و آمریکای مرکزی و جنوبی انجام دهند تا حداقلی از رفاه و زیست شرافتمندانه در این کشورها پدید آید تا هم مهاجرت کاهش یابد و هم این کشورها رشد کنند و حداقلی از دموکراسی و رفاه را داشته باشند و این معضلات به کشورهای پیشرفته منتقل نشود.در جهان قرن بیست ویکم با انفجار ارتباطاطی و مسافتی کوچکترین معضلی در یک گوشه جهان ممکن است دامن کشورهایی در ان سوی کره زمین را بگیرد.پس کم کردن فاصله بین کشورهای شمال و جنوب(پیشرفته و غیر پیشرفته) یک ضرورت مهم محسوب میشودکه باید در کوتاهترین زمان انجام شود.

۲.تلاش برای حل مشکل آلودگی و محیط زیست.

آلودگی و تولید زباله های غیر سازگار با طبیعت توسط انسان به اوج خود رسیده است.

هر سال میلیونها تن فاضلاب شهری به رودخانه ها،دریاها و چاههای زیر زمینی روانه میشوند و همه جا را آلوده میکنند.

در سال میلیونها تن زباله در زمین دفن میشوند و هزاران سال طول میکشد که این زباله ها تجزیه شوند و باعث آلودگی خاک و آب میشوند.

در سال میلیونها تن پلاستیک غیر قابل بازیافت تولید و مصرف میشود و تمام کف دریاها و اقیانوسها را هم آلوده کرده است.پلاستیک حتی به قطب جنوب خ

هم راه یافته و حتی در کوچکترین اجزا بدن انسان مانند کلیه،مثانه میکرو پلاستیک ها نفوذ کرده اند و انواع سرطانها را پدید می آورند.

این روند دارد به مراحل خطرناکی میرسد و زیست کره زمین را به خطر انداخته است.

راهکار این امر تصفیه تمام فاضلابهای شهری در همه نقاط جهان و اجباری کردن آن است و کشورهای پیشرفته باید به کشورهای در حال توسعه و عقب مانده در این خصوص کمک کنند.

مساله دیگر ساخت پلاستیک سازگار با طبیعت و تجزیه پذیر است.پلاستیک فعلی از فراورده های نفتی است و تجزیه ناپذیر.ما باید سریعا جایگزینی برای آن پیدا کنیم.پلاستیکهای تولید شده قبلی در چند دهه گذشته به طور وسیعی زیست کره زمین را با خطر مواجه کرده و ادامه این روند بسیار خطرناک است.

کشورهای پیشرفته باید سرمایه گزادی فراوانی برای ساخت پلاستیک تجزیه پذیر و سازگار با طبیعت را در اولویت قرار دهند.

۳.ساخت انرژی پاک و رها شدن از سوخت های فسیلی

گازهای الوده کننده جو مانند متان ،گاز موتور کولر،دی اکسید کربن و اکسید نیتروژن باید بصورت وسیعی کاهش یابد.

گاز متان ناشی از مصرف سوختهای فسیلی در سال ۱۳۰ میلیون تن است و گاز متان ناشی دامداری های صنعتی در سال ۵۰ میلیون تن است.گاز متان ۸۰ برابر بیشتر از دی اکسید کربن جو را آلوده میکند و بشدت خطرناک است.

میزان تولید دی اکسید کربن ناشی از مصرف سدگوختهای فسیلی در سال ۳۷ میلیارد تن است که این میزان تاثیر زیادی در آلودگی و حالت گلخانه ای کره زمین و گرمایش جهانی را دارد.

راهکار این مشکل حذف دامداریهای صنعتی با تولید گوشت و شیر مصنوعی است و همچنین تولید سوختهای پاک مانند برق از نور خورشید ،باد.موج دریا و انرژی های تجدید پذیر است.

بشر هنوز موفق به این کار نشده و افزایش تولید برق از طریق سوختهای فسیلی و انتقال آن به ماشینهای برقی راه حل بلند مدتی نیست زیرا تولید برق با آلودگی های بسیاری همراه است.

حذف سوختهای فسیلی یک اولویت برای جامعه بشری است تا آلودگی جو وگرمایش جهانی را کاهش دهد.


۴.سرمایه گذاری در تولید گوشت مصنوعی ،شیر مصنوعی و پنیر مصنوعی و تعطیلی دامداری ها و کشتارگاهها

یکی از آلوده کننده ترین صنایع انسان،دامداری های صنعتی و کشتارگاه های صنعتی است.

این دامداری ها در سال حدود ۵۰ میلیون تن گاز متان تولید میکنند که کره زمین را بشدت آلوده میکند و منبع اصلی شرایط گلخانه ای و گرمایش جهانی است.

علاوه بر این میزان. غذای دام در سال مصرف میشود که این هم مقداری زیادی از زمینهای کره زمین را زیر کشت میبرد و به تخریب کره زمین کمک میکند.

آلودگی های محیطی هم در این دامداری ها و کشتارگاه ها بسیار زیاد است و در سال میلیونها لیتر

فاضلاب به طبیعت جاری می کند.

متوقف کردن این آلودگی ها یکی از اولویتهای جهانی باید باشد و راهکار آن نیز سرمایه گزاری و صنعتی شدن تولید گوشت و شیر آزمایشگاهی است.

تولید گوشت و شیر مصنوعی هم مشکل تغذیه ناسالم را از بین میبرد و هم آزار و کشتار میلیاردها موجود زنده را نظیر گاو،گوسفند،خوک،مرغ را متوقف میکند و باعث توقف ۴۰ درصد آلودگی جو کره زمین میشود.


۵.کنترل هوش مصنوعی و دستکاری های ژنتیکی و قوانین سخت گیرانه برای بکارگیری ان در کنترل انسانها و جهان توسط دولتهای دیکتاتوری و ابر شرکتها.

جهان با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت های علمی در همه سطوح است.ولی دو نمونه از این پیشرفتهای علمی در آینده ممکن است بقا و امنیت انسانها را در خطر بیاندازد.

یکی از اینها دستکاری های ژنتیکی است که در صورت عدم کنترل میتواند به ساخت ابر انسان شود که انسان های معمولی قادر به رقابت با آن در زمینه فیزیکی و هوشی نباشد.این ابر انسانها میتوانند در ارتشها و کنترل دیگر ملتها و کشورها بکار رود و باعث یک استعمار جدید توسط کشورهای صنعتی بر علیه دیگر کشورها شود.

موضوع بعدی هوش مصنوعی است که بشدت در حال رشد است و کارایی انسان را در آینده ای نزدیک در همه زمینه ها زیر سوال میبرد و باعث بیکار شدن صدها میلیون انسان شود.

هوش مصنوعی قادر به کار ۲۴ ساعته و هزینه کمتر از انسانهای معمولی و شرکتهای بزرگ بتدریج همه امور را به رباطها و کامپیوترهای هوشمند میدهند و باعث بیکاری گسترده خواهد شد.

این تکنولوژی در دست شرکتهای چند ملیتی و کشورهای صنعتی باعث یک استعمار نو در کره زمین خواهد شد که هیچ انسانی را قادر به تولید وکالا و هزینه های پایین تولید با آن نخواهد بود. و در نهایت ممکن است کنترل کره زمین در دست تعداد معدودی انسان قرار گیرد یا در نهایت هوش مصنوعی حاکم همه کره زمین شود که آینده بس تاریک و خطرناک برای نسل انسان خواهد بود.

این دو دانش یعنی دستکاری های ژنتیکی و هوش مصنوعی اگر در خدمت کشورهای تمامیت خواه و دیکتاتور مانند چین،روسیه،کره شمالی،مینمار و کوبا قرار گیرد باعث جنگ های بیشمار و استثمار بسیاری از کشورها خواهد شد.

این یک ابر بحران نسل بشر است که احتمالا تا اواخر قرن بیست و یکم روی خواهد داد وباید از هم اکنون چاره ای برای آن اندیشید.

ایجاد قوانین بازدارنده و کنترل شدید سازمانهای جهانی بر آزمایشگاههای ژنتیک و هوش مصنوعی و ضمانت اجرایی قوی آن میتواند از این فاجعه در آینده جلوگیری کند و این با مشارکت گسترده کشورها و اکثریت انسانها در کره زمین به نتیجه نخواهد رسید.

۶ توسعه لیبرالیسم بعنوان راه نجات بخش جهان.

جهان در سیصد سال گذشته سیستم های حکومتی و ایدئولوژی های زیادی را تجربه کرد که این سیستم های حکومتی و این ایدئولوژی ها گاها باعث کشتار وسیع و جنگهای فراوان برای جهان گردید.

مارکسیسم،کمونیسم،فاشیسم،نازیسم،لنینیسم،استالینیسم،مائویسم،اسلامیسم نمونه هایی از این ایدئولوژی ها هستند و جهان انسانهای خونریزی مانند لنین،استالین،هیتلر،موسولینی،مائو،پل پوت،انور خوجه ،صدام،حافظ اسد،بن لادن،الزرقاوی،اببکر البغدادی و.....را دیده که تحت این ایدئولوژی ها و سیستم های حکومتی ناشی از آنها میلیونها نفر را به کام مرگ بردن در نتیجه سه صده ایدئولوژی ها و سیستم های حکومتی ،یک ایدئولوژی سربلند از آن بیرون آمده و با تمام تحولات جهان خود را وفق داده و آن لیبرالیسم است.

لیبرالیسم ایدئولوژی است بر پایه آزادی و سیستم حکومتی ناشی از آن انسانهای جامعه را در زمینه سیاسی ،اقتصادی،فرهنگی و فردی آزاد میگذارد تا انتخاب آزاد در همه زمینه ها داشته باشد و زمینه رشد فردی و جامعه را فراهم می کند.

این ایدیولوژی و سیستم حکومتی در بسیاری از کشورها پیاده شده و موجب پیشرفت فردی و جمعی شده است و باعث کشتار یا محدودیت نژادی و دینی و جنسی نشده است.

لیبرالیسم مانع دیکتاتوری فردی و ایدیولوژیک می شود و هدفش آزادی و رفاه انسانها در همه زمینه هاست و این می تواند کلید نجات انسانها در فرن بیست و یکم و قرون بعدی شود.

لیبرالیسم مبنایش بر آزادی فردی و حکومت قانون و حمایت قانون از آزادی های فردی است

لیبرالیسم در سیصد سال گذشته دشمنان زیادی داشته که کمونیستها،سوسیالیستها،طرفداران کلیسا و محافظه کاران،فاشیستها و نازیستها و اسلامیستها از جمله آنها هستند و همگی در تلاش بودند و هستند که لیبرالیسم و حکومتهای لیبرال را از کره زمین حذف کنند.ولی لیبرالیسم از تمام حوادث و رخدادهای تاریخی به سلامت عبور کرده است پیش بینی اینست که در آینده هم تنها راه سعادت بشر باشد


۷.کنترل و محدود کردن عقاید ضد توسعه و واپسگرا

در جهان امروز که رسانه های اجتماعی و شبکه های مجازی در میان انسانها جولان میدهند عقاید واپس گرایانه ،ضد توسعه و پوپولیست بسیار آسان رواج پیدا میکند و میتواند تعداد زیادی از انسانها را جذب خود کند.

این عقاید و ایدئولوژی ها در سایه فقر،تبعیض و سیاست های غلط کشورهای اروپایی،آمریکایی و آسیایی رشد میکنند و از خلا های قانونی و دموکراسی کشورها استفاده میکنند و خود را ترویج میدهند.

جهان باید بصورت هماهنگ با این عقاید و ایدیولوژی های واپسگرا مقابله کرده و قانونهای بسیار سخت گیرانه ای برای آنها به اجرا درآورد.

این ایدئولوژی ها و عقاید واپسگرا و ضد توسعه عبارتند از کمونیسم،مارکسیسم،اسلام بنیادگرا،نازیسم ،ناسیونالیسم تهاجمی و نژادی و سرانجام عقیده به ووکیسم که تلفیقی از همه آنهاست.

سیاست های غرب بعد از فروپاشی شوروی باعث نفوذ مارکسیستها به جوامع اروپایی و آمریکایی شد و هم اکنون آنها قدرت زیادی در این جوامع پیدا کرده اند.در واقع مارکسیسم دوباره خود را بازآفرینی کرده است و این بشدت خطرناک است.

از سوی دیگر سیاستهای مهاجرتی اروپا و آمریکا باعث ورود میلیونها مسلمان به کشورهای غربی شده که اکثرا دل در گرو اسلام بنیاد گرا و تخریبی دارند و به سرعت دارند اروپا و آمریکا را تسخیر میکنند.

از آن طرف هم جوامع اروپایی خطر اسلام بنیادگرا را بیش از پیش حس میکنند و طرفداران نازیسم و ناسیونالیسم تهاجمی و نژادی روز به روز طرفدارانش زیاد میشود و این خطر برخورد و درگیری را در این جوامع به شدت بالا برده.

از سوی دیگر ووکیست ها با طرفداری از اقلیتهای نژادی و جنسی و با عقاید مارکسیستی روز به روز بنیان های اجتماعی کشورهای اروپایی و آمریکایی را متزلزل تر میکنند.

مجموع این عوامل باعث یک بحران عظیم در خیلی از کشورها شده و جهان را ممکن است به یک جنگ تمدنی فرو برد.

کشورهای مختلف جهان باید در چارچوب ملی و بین المللی با وضع قوانین مناسب مانع رشد عقاید واپس گرایانه و بنیان کن شوند و بتوانند این بحران بزرگ را از سر بگذرانند.

تا قوانینی برای جلوگیری از بنیادگرایی و تمامیت خواهی بوجود نیاید اوضاع کشورها بدتر میشود و امیدی به آینده نیست.  

#دکتر _توماج_آریان

#توماج_آریان

#ابربحرانهای_جهانی

#بحرانهای_جهانی

#راهکار_خروج_از_بحرانها

dr_tomaj_arian# 

tomaj_arian# 

global_super_crises#

global_crises#

crises_solution#


نظرات

  1. امیدوارم به زودی بتوانیم با کمک متخصصین از این بحران ها در ایرانی آزاد رها شویم

    پاسخحذف
  2. سلام ممنون از مطالب آموزنده انشالله بتوانیم این بحران‌ها را پشت سر بگذاریم

    پاسخحذف
  3. پاینده ایران. سپاس. بسیار آموزنده بود

    پاسخحذف
  4. عالی بود پاینده ایران

    پاسخحذف
  5. ضمن تشکر از شما که به این مقوله پرداختید ودلسوزانه در باره جهان ومحیط زیست مطالبی نوشتید پایدارباشید پاینده ایران

    پاسخحذف
  6. سپاس از دکتر توماج گرامی که به خوبی و به شکل بسیار چکیده مهمترین چالشها را گوشزد نموده اند، این می تواند به نگاه کلان افرادی که به امر مدیریت جهانی توجه دارند کمک کند.

    پاسخحذف
  7. عاالی بود جناب دکتر♥️

    پاسخحذف
  8. درود بر شما
    امید هست که از این بحران ها عبور کنیم در واقع رها شویم و در ایرانی آباد و آزاد زندگی کنیم
    ممنون از مطالب بسیار آموزنده شما
    دکتر توماج اریان❤️🙏

    پاسخحذف
  9. سپاس از مطالب کاربردی و زیبای شما

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های معروف از این وبلاگ

تاریخچه تحول انسان خردمندِ خردمند

فلسفه شرقی گِردابی تباه کننده برای انسان مدرن

آیا جامعه ایران در حال فروپاشی است؟