پایان قرن بیست و یکم ، پایان ایده ملی گرایی


پایان قرن بیست و یکم ، پایان ایده ملی گرایی


نویسنده: دکتر توماج آریان


سابقه پایبندی به گروه و قبیله به حدود ۶ میلیون سال پیش و قبل از پیدایش انسان و به میمون ها میرسد که بعدها به انسانها منتقل شد.

این گروه گرایی در انسانهای نخستین در حدود ۴ میلیون سال پیش توسعه پیدا کرد و با بزرگ شدن جوامع در اثر انقلاب کشاورزی و تشکیل شهرها و بعد کشورها و امپراتوری ها شکل بزرگتر و جامع تری را به خود گرفت.

آنچیزی که سبب شد تا انسانها از پایندی به گروه و قبیله ۲۰ تا ۴۰ نفره که همدیگر را میدیدند و می شناختند به پایبندی به گروههای بزرگ انسانی که بیشترشان همدیگر را هیچگاه ندیدند و نمیشناختند برسد،ایجاد نظم های خیالی بود که از ارواح جنگل و رود و کوه شروع شد و به اعتقاد به خدایان رسید و سرانجام اعتقاد به ملت ها و خون مشترک.

این نظم خیالی در بعضی از جوامع انسانی زودتر شکل گرفت و در بعضی جوامع دیرتر، دلیل آنهم بدلیل تشکیل کشورها و امپراتوری ها بود که از ۳۵۰۰ سال قبل تا قرن ۱۷ میلادی در نوسان بودند.

ملی گرایی تابع خاک و خون است.بدین معنا که عنصر جغرافیایی و نیای مشترک یعنی ژنتیک دو عامل مهم ناسیونالیست میباشد.

در نظم ناسیونالیستی انسانها حاضرند بخاطر خاک و خون جان خود را فدا کنند .این فدا کردن فقط در ایده دین ،مارکسیسم و ناسیونالیسم به منثه ظهور میرسد و هیچ ایده بشری دیگری قادر به تولید اینهمه از خودگذشتگی انسانی نیست.

ناسیونالیسم در قرن ۱۹ و ۲۰ باعث جنگهای بزرگ در جهان شد و باعث کشته شدن ده ها میلیون نفر گردید که نتیجه آن تبدیل کره زمین به ۱۹۵ منطقه جغرافیایی با نام کشور تا اوایل قرن ۲۱ شده است.

با این مقدمه به این پرسش اصلی میرسیم که آیا ایده ناسیونالیسم یا ملی گرایی در ادامه قرن بیست و یکم و قرنهای بعد دوام می آورد یا بتدریج از بین میرود؟


جهان در سیصد سال گذشته بیش از پیش دارد در هم ادغام میشود و روابط صنعتی و نظامی در این ادغام تاثیر عمده داشتند.این ادغام در نیمه دوم قرن بیستم سرعت بسیار زیادی داشته و ما در حال حاضر شاهد یک جامعه جهانی هستیم که تمام محصولاتش بهم وابسته است و هر وسیله در گوشه گوشه دنیا تولید و در جایی دیگر مونتاژ میشود.

این روند با سرعت در حال گسترش است و وابستگی های جوامع انسانی بیش از پیش گسترش پیدا خواهد کرد.

گسترش هوش مصنوعی در آینده ای نزدیک و ساخت میکرو چیپ هایی که در مغز کاشته میشوند و انسانها را توانا میکند تا به زبانهای مختلف صحبت کند، در آینده مشکل ارتباطی بین جوامع را برای همیشه از بین میبرد.و شاید ما در آینده ای نزدیک شاهد یک زبان بین المللی جدید باشیم که تمام انسانها توانایی صحبت با این زبان را داشته باشند.

علاوه بر این ،بوجود آمدن ابر شرکتها در جهان که روز به روز در حال رشد است ایجاد یک امپراتوری تولیدی در سراسر جهان را خواهد کرد و این ابر شرکتهای بین المللی هستند که در آینده نقش تعیین کننده را خواهند داشت نه دولتها .

در این شرایطِ ادغام جهانی نقش ملیت و هویت قومی روز به روز کمتر خواهد شد.

ما در هم اکنون هم کلان شهرهایی داریم که از ملیتهای مختلف تشکیل شده اند و یک هویت جهانی پیدا کرده اند مانند لندن،پاریس،نیویورک،لس انجلس.

این روند گسترش می یابد و ما شاهد کلان شهرهای جهانی بیشتری در آینده خواهیم بود.

از طرف دیگر شبکه های ارتباطی پیچیده مانند فیسبوک،اینستاگرام و....مرزها را حذف کرده اند و ارتباطهای بین انسانها بدون مرز و محدودیت شده است و کنترل دولتها بر روی ارتباط جوامع مختلف با هم حذف شده است.

ما هم اکنون شاهد این هستیم که انسانهای مختلف در سراسر جهان برای یک مشکل جهانی مانند آلودگی محیط زیست و گرمایش جهانی با هم متحد میشوند و این نشان از درک یک زیستِ جهانی و همگانی در کره زمین دارد و این درک به سرعت در حال گسترش است.

از طرفی دیگر گسترش دانش ژنتیک و شیمی این آگاهی را به انسان داده که خاستگاه همه انسانها یکی است و نژادهای مختلف یک نظم خیالی ساخته دست انسان است.این عامل میتواند ترک های عمیقی را در نظم ناسیونالیستی ایجاد کند که البته ایجاد هم کرده است.

در این بحران ناشی از تغییر دیدگاههای سنتی انسانی، یک نظم جدید مطمئنا پدید خواهد آمد و نظم هایی مانند ناسیونالیسم و دین را به چالش خواهد کشید.

در قرن بعدی انسانها مطمئنا به فضا و کرات دیگر مهاجرت خواهند کرد و شهرهای انسانی در شهرهای فضایی و کرات دیگر مانند ماه،مریخ،قمر اروپا و...تشکیل خواهد شد.این شهرهای فرا زمینی جمعیتهای انسانی از نژادهای گوناگون را در خود دارد و نمیشود دیگر عنوان یک ملت را بر آنها گذاشت.

نظم جدیدی که احتمالا جایگزین نظم های قبلی میشود نظمی است متکی به دانش،جهان وطنی بدین معنی که همه کره زمین سرزمین انسان است و قدرت ابر شرکتهای تکنولوژی و صنعتی.

این نظم پیچیده توانایی تعالی انسانها یا به برده کشیدن آنها را همزمان خواهد داشت باید دید روند امور تا انتهای قرن ۲۱ به کدام جهت سوق پیدا میکند.ولی آنچیزی که مسلم است این است که نظم جدید نظم های پیشین از جمله ناسیونالیسم را از بین میبرد یا بسیار کمرنگ میکند و این نظم جدید است که مسلط بر امور جوامع انسانی خواهد شد.

پایان

#دکتر _توماج_آریان

#توماج_آریان

#ملیگرایی

#پایان_ملیگرایی

#قرن۲۱_پایان_ملیگرایی

dr_tomaj_arian# 

tomaj_arian# 

nationalism#

the_end_of_nationalism#

21century_end_of_nationalism#


 

نظرات

  1. بسیارعالی وجالب بود موفق باشی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ضمن درود.
      جسارتا ناسیونالیسم باعث جنگها نشد و نمی تواند باعث آنها باشد. جنگ به چیزی بسیار بیش از ناسیونالیسم نیاز دارد، ناسیونالیسم نه تنها باعث جنگ نیست بلکه به شدت مانع آن اس، چون جنگ به نفرت، توحش و فریب نیاز دارد در حالیکه ناسیونالیسم باعث تقویت عشق، تمدن و روراستی است.
      ملت ها احتمالا در آینده از بین نخواهند رفت بلکه به شکل دیگری باز تعریف خواهند شد، از جمله بزرگترین ملت ها که از خاک و خون ترکیب نشده اند ملت آمریکا است، آنها مهاجرانی از همه جا هستند که در سرزمین پهناوری که یکپارچه نبوده سکونت گزیده اند و امروز عملکرد یکپارچه آنها از آنها ملت ساخته است.
      هویت قومی با هویت ملی یکسان نیست و آوردن آنها در کنار هم منصفانه نیست.
      ناسیونالیسم و ادیان و … هر چند حاصل تصورات انسانی(سابجکتیو) هستند اما در طی زمانهایی جهت یکپارچه کردن ساکنین سرزمینها نقش مهمی داشته اند در حالیکه مذهب و دین نقش مفید خود را از دست داده اما ناسیونالیسم همچنان از معانی بنیادین تهی نگشته و کارکرد مثبتی در این زمان و در آینده می تواند داشته باشد.
      شاید مشکلات گلوبال را نتوان با فرمولهای ناسیونالیستی حل کرد اما یادمان باشد که اگر در هر حالت و در هر نقطه ای ؛ تعادل میان ۵ عنصر، فردگرایی، خانواده، اجتماع، ملت و گلوبال به هم بریزد خسارتهای بسیاری به بار خواهد آمد.
      آوردن نظم دین و نظم ناسیونالیستی در کنار هم نیز نمی تواند حق را ادا کند چون بر هیچ متفکری پوشیده نیست که دین منشا نظم و بخت و تخت نیست بلکه بر هم زننده آنها است و حاصلش خونهای بسیاری بوده در حالیکه این مطلب در ناسیونالیسم اثبات نشده است.
      آرزوی حق جویی و حق گویی
      🙏💕

      حذف
    2. سپاس از شما.هیتلر و موسولینی و ژاپنی ها بر پایه ناسیونالیسم میلیونها نفر را کشتند.خود برتر بینی همیشه به فاجعه می انجامد

      حذف
  2. بسیار عالی بود دکتر جان سایه تون مستدام شما باعث افتخار ایران هستید♥️

    پاسخحذف
  3. ممنون از مطالب عالی شما

    پاسخحذف
  4. باتشکر از مطالب عالیتون

    پاسخحذف
  5. بسیار عالی بود موفق باشی

    پاسخحذف
  6. دکتر توماج عزیز بسیار عالی بیان کردید.تشکر فراوان از زحمات و تلاش های ارزنده ی شما.

    پاسخحذف
  7. درود بر شما جناب دکتر توماج گرامی با احترام فراوان از شما برای تمام زحمات و تلاش‌های بی‌ دریغ و مستمرتان تشکر می‌کنم.پیروز و کامروا باشید.

    پاسخحذف
  8. تشکر ویژه از شما بابت گفتار مفیدتان.

    پاسخحذف
  9. پاینده ایران سپاس. عالی بود

    پاسخحذف
  10. سپاس بیکران از دیدگاههای نوشتاری شما

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های معروف از این وبلاگ

تاریخچه تحول انسان خردمندِ خردمند

فلسفه شرقی گِردابی تباه کننده برای انسان مدرن

آیا جامعه ایران در حال فروپاشی است؟